Cognitieve Gedragstherapie (CTG)

De omschrijving zegt het al, Cognitieve Gedragstherapie gaat over onze cognities (gedachten) die invloed hebben op ons gevoel en daarmee op ons gedrag. Het is een vorm van psychotherapie die er van uitgaat dat problemen die je ervaart beïnvloed en in stand gehouden worden door je gedachten en gedrag. CTG heeft de visie dat het niet gaat om de huidige gebeurtenis maar hoe je tegen de gebeurtenis aankijkt (welke gedachten daarbij opkomen).

Cognitieve Gedrags Therapie Valkenswaard

Door welke bril kijk jij de wereld in? 

Hoe werkt Cognitieve Gedragstherapie?

CGT richt zich minder op het verleden maar vooral op het heden (hier en nu). De oorzaak van je klachten kun je namelijk niet altijd meer vinden. Dat is ook niet altijd nodig. De belangrijkste vraag voor een cgt-behandeling is: waarom blijft dit probleem nu bij jou voortbestaan? Via oefeningen en opdrachten leer je anders te denken en te doen. Hierdoor verminderen je klachten. CGT geeft je ook handvatten waarmee je problemen in de toekomst beter aankan. Cognitieve gedragstherapie beïnvloedt dus gedrag, gedachten en gevoel. Door anders tegen een situatie aan te kijken (gedachten) verandert je gevoel en je gedrag.

Wat bereik je met Cognitieve Gedragstherapie?

De effecten van CTG zijn bij iedereen anders. Voorbeelden van CTG zijn onder andere RET therapie en NLP technieken. Ook diverse coachingsvormen zijn onderdeel van een CTG. In veel gevallen zal CTG een onderdeel zijn van een traject waarbij nog diverse andere psychotherapie vormen ingezet zullen worden. Zo kan bij het thema “verminderde eigenwaarde” of “verslavingen” ook EMDR een meerwaarde zijn. ACB-praktijk levert maatwerk waardoor eigenlijk nooit met 1 vaste therapievorm gewerkt wordt maar juist een combinatie van diverste technieken voor het beste resultaat zorgt.

Wanneer Cognitieve Gedragstherapie?

CTG wordt vaak ingezet bij o.a.;

Het mooiste wat je kan worden is jezelf!

Wanneer Coaching

Wil jij weten of coachen geschikt is voor jouw hulpvraag, klik dan op onderstaande button voor meer informatie.

Vormen Coaching

Wil jij meer informatie over een bepaalde vorm van coaching? Via onderstaande button kan je hier meer over lezen.

Therapie

Wil jij weer tot je oorspronkelijke kern komen? Dit doel kan bereikt worden met psychodynamische therapie!

Heb je vragen of wil je meer informatie, neem dan gerust contact met me op. In mijn praktijk in Valkenswaard kun je ook ’s avonds een afspraak maken. Woon je bijvoorbeeld in Eersel, Bergeijk of Eindhoven, dan ben je ook van harte welkom.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.