Relatietherapie Valkenswaard

Elke relatie kent zijn up’s en down’s. Dat is een normaal fenomeen wanneer je lang bij elkaar bent. Maar soms raak je zo ver verwijderd van elkaar dat je niet meer weet of het nog zin heeft om bij elkaar te blijven. Als je lang bij elkaar bent dan is de beslissing om te vertrekken meestal een hele moeilijke stap, zeker als je twijfelt of dat wel de beste keuze is. Gevoelens van ‘boosheid’ en ‘teleurstelling’ voeren de boventoon en maken dat je je voor elkaar afsluit. Vaak ontwikkelen zich schadelijke communicatievormen zoals aanvallend reageren of kritiek op de ander geven (zie ook artikel “communicatie binnen de relatie“) Het gevoel van ‘houden van’ dat ooit zo vanzelfsprekend was begint af te brokkenen, teleurgesteld over de vele pogingen die je gedaan hebben om er samen uit te komen.

Ruzie binnen je relatie

Wanneer relatietherapie zinvol?

Op zo’n moment kan het zinvol zijn om in relatietherapie te gaan. Het doel is om samen te onderzoeken of de relatie nog kans van slagen heeft. Bij het ene stel blijkt er nog genoeg basis te zijn om samen verder te gaan en bij een ander stel concluderen de partners dat het beter is om elk hun eigen weg te gaan

Intake relatietherapie

Tijdens een intakegesprek bespreken we de onderwerpen waar u gezamelijk aan wilt werken. Daarna wordt bepaald welke doelen u ieder afzonderlijk graag wilt bereiken. Wat voor een relatie wilt u graag met elkaar hebben? Hoe ziet uw ideale relatie eruit? Wanneer bent u tevreden?

Vervolg sessies

In de vervolgsessies gaan we samen op zoek gaan naar andere manieren om met de bestaande problemen om te gaan. Er wordt met u beiden gezocht naar de achtergrond van de problematiek. Vaak wordt met u beiden gekeken naar het gezin van herkomst: dat kan soms veel inzicht geven in het ontstaan van problemen. Ook wordt er vaak geoefend met het op een meer constructieve wijze communiceren met elkaar. U krijgt huiswerkopdrachten mee om samen te oefenen met datgene wat in de therapie sessie aan de orde is geweest.

Regio Valkenswaard en omstreken

Heb je vragen of wil je meer informatie over relatietherapie, neem dan gerust contact met me op. In mijn praktijk in Valkenswaard kun je ook ’s avonds een afspraak maken. Woon je bijvoorbeeld in Eersel, Bergeijk of Eindhoven, dan ben je ook van harte welkom.

Heb jij het idee dat jullie elkaar kwijt zijn? Voel jij je eenzaam in je relatie? Dan kan relatietherapie helpen, neem gerust contact op.

Coaching

Wil jij jouw (zakelijke) vaardigheden en kwaliteiten verder ontwikkelen en/of bij sturen?

Therapie

Wil jij weer tot je oorspronkelijke kern komen? Dit doel kan bereikt worden met psychodynamische therapie!

Trainingen

ACB-praktijk biedt trainingen en workshops voor zowel bedrijven als particulieren.