EMDR

EMDR wordt met name ingezet bij de behandeling van PTSS en andere trauma-gerelateerde angststoornissen. Desondanks is er steeds meer wetenschappelijke ondersteuning dat deze methode ook werkt bij een grote verscheidenheid aan psychische aandoeningen zoals klachten die gepaard gaan met somberheid, depressie, verhoogde prikkelbaarheid, concentratieproblemen, lusteloosheid, slapeloosheid, gevoelens van vervreemding, angst, schaamte, verdriet, schuld of boosheid. Daarbij gaat men er steeds van uit dat de klachten zijn ontstaan door één of meer beschadigende ervaringen die dusdanige sporen hebben achter gelaten in het geheugen dat de persoon er (bewust of onbewust) nog steeds last van heeft.

Wanneer EMDR therapie jou kan helpen

Anne-Corinne van ACB Praktijk

Ik kan jou helpen met EMDR therapie

De eerste afspraak is geheel vrijblijvend en zonder kosten. Mijn naam is Anne-Corinne ik leg je graag uit hoe ik je kan helpen.


Wat bereik je met EMDR?

Door middel van EMDR wordt het natuurlijk verwerkingsmechanisme gestimuleerd met als gevolg dat de nare herinnering haar emotionele lading verliest en de gebeurtenis meer een plek krijgt.


Wat is EMDR?

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is een relatief nieuwe therapie die in 1989 door de psychologe Francine Shapiro is ontwikkeld om schokkende gebeurtenissen, zoals een verkeersongeval of geweldsmisdrijf te verwerken. In de regel wordt EMDR toegepast wanneer er in het verleden een traumatische gebeurtenis heeft plaatsgevonden en je daar in het hier en nu nog last van ondervindt. EMDR is een van de meest effectieve therapievormen om PTSS symptomen (posttraumatische stressstoornis) te verminderen.

Hoe werkt EMDR?

EMDR therapie is een behandelvorm waarbij je de herinnering aan een trauma vertelt en tegelijkertijd door de therapeut wordt afgeleid met een set afleidende stimulansen. Dit zijn meestal handbewegingen, maar kunnen ook geluiden zijn, die links en rechts worden aangeboden. Na elke set wordt er even rust genomen. De therapeut zal vragen wat er in je gedachten naar boven komt. De EMDR procedure brengt doorgaans een stroom van gedachten en beelden op gang, maar soms ook gevoelens en lichamelijke sensaties. Vaak verandert er iets in je gevoelens. Je wordt na elke set oogbewegingen gevraagd je te concentreren op de meest opvallende verandering, waarna de behandeling herhaald wordt.


Heb jij last van faalangst of een fobie, dan kan RDI een therapievorm zijn die jou kan helpen. Neem voor meer informatie gerust contact op.


Wat is RDI?

RDI staat voor Resource Development & Installation. Het is een vorm van EMDR om de persoonlijke draagkracht te vergroten. Tijdens een RDI sessie wordt gewerkt met positieve ervaringen en het toevoegen van hulpbronnen en kwaliteiten zodat je de moeilijke situaties weer aan kan. De methode werkt hetzelfde, er wordt ook gewerkt met afleidende stimulansen. RDI kan ingezet worden als aanvullende vorm van een EMDR sessie. Bijvoorbeeld om je sterker te maken, meer draagkracht te geven of om een EMDR sessie positief af te sluiten.


Wanneer RDI therapie jou kan helpen

  • Faalangst
  • Minderwaardigheidscomplex
  • Stoppen met roken

Heb je vragen of wil je meer informatie, neem dan gerust contact met me op. In mijn praktijk in Valkenswaard kun je ook ’s avonds een afspraak maken. Woon je bijvoorbeeld in Eersel, Bergeijk of Eindhoven, dan ben je ook van harte welkom.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Neem contact op

Heb jij een vraag of wil je vrijblijvend en kosteloos een eerste gesprek plannen? Bel 06-18901940 of mail naar info@acb-praktijk.nl