Trainingen en workshops

Bedrijven

ACB-praktijk verzorgt regelmatig trainingen en workshops voor bedrijven. Speerpunt ligt hierbij op vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van personeel.

De arbeidsmarkt is dynamischer geworden, banen bevatten meer kennis- en emotiewerk, organisaties zijn flexibeler en meer gedecentraliseerd en taakomschrijvingen zijn breder en minder duidelijk afgebakend. Succesvol deelnemen in de huidige arbeidsmarkt vereist aanpassingsvermogen, creativiteit, flexibiliteit, zelfmanagement en een hoog niveau van cognitieve, sociale en emotionele vaardigheden. Niet voor niets dat psychische en/of psychosomatische klachten de grootste oorzaak van verzuim blijken te zijn binnen organisaties.

Het op peil houden en indien mogelijk verhogen van mentale vitaliteit vormt de belangrijkste toekomstige uitdaging voor organisaties. Anders dan bij verzuimbeleid (waarbij gekeken wordt hoe personeel bij ziekte zo snel mogelijk weer in het arbeisproces ingezet kan worden) wordt binnen vitaliteitbeleid gekeken naar hoe voorkomen kan worden dat personeel ziek wordt. Aandacht voor mentale vitaliteit is binnen een vitaliteitsbeleid van groot belang want één van de grootste oorzaken van verzuim blijkt stress en burn-out te zijn.

Workshops die ACB aanbiedt worden op maat gemaakt en gegeven vanuit de holistische zienswijze (lichaam en geest zijn met elkaar verbonden). Enkele voorbeelden;

  • De kracht van de gedachten
  • Omgaan met moeilijke situaties (workshop voor leidinggevenden)
  • Groepsdynamiek (workshop voor leidinggevenden)
  • stress preventie
  • tijd voor vitaliteit

Voor meer informatie, klik op de button “workshops”

Vitaliteit

ACB-praktijk biedt workshops/trainingen aan met de focus op het voorkomen/reduceren van werkstress, vitaal leiderschap, groepsdynamiek en persoonlijke vitaliteit.

Stress en Burn-out

Steeds vaker melden mensen zich met overspannenheid of een burn-out bij de bedrijfsarts. Snel en adequaat starten met een begeleidingstraject is dan een must. Bij ons geen wachtlijsten maar garantie dat u binnen 24 uur terecht kan! 

“De omstandigheden zijn zoals ze zijn, daar kan je niks aan veranderen. Hoe je ermee omgaat, daar kan ik je mee begeleiden”

Particulieren

ACB-praktijk verzorgt trainingen voor particulieren zoals;

  • communicatie training
  • training IK-inzicht
  • de kracht van de gedachten

Voor meer informatie neem gerust contact op.

Maximaal aantal deelnemers 6 personen.
Het betreft 5 bijeenkomsten van 2 uur.

Wil je alvast zeker zijn van deelname of meer informatie? Neem dan contact met mij op of stuur een email.

Data volgt binnenkort