Wat is lichaamsgerichte therapie?

Bio-energetica is een lichaamsgerichte therapie die ervan uitgaat dat lichaam en geest één zijn. Volgens de theorie van bio-energetica worden negatieve levenservaringen in de vorm van spierspanning “opgeslagen” in het lichaam. Deze spanningen kunnen geblokkeerd raken in diverse plaatsen in het lichaam, zoals in de rug of in de nek. Lichamelijke spanningen leiden tot een negatief lichaamsgevoel, minder beweeglijkheid en een moeizame ademhaling. Er ontstaat een verstoorde lichamelijke energiestroom. Ook kunnen er spanningen in het lichaam en in sociale relaties ontstaan, en kan de stemming, vitaliteit, levenslust en het zelfvertrouwen negatief worden beïnvloed.

Wat bereik je met lichaamsgerichte therapie?

De bio-energetica therapie is erop gericht de gevoelens en signalen die het lichaam afgeeft te herkennen. Ook leer je de betekenis te begrijpen. We doen bio-energetische lichaamsoefeningen. Deze oefeningen bestaan onder andere uit ademhalingsoefeningen, dans, stretchen, vibratie, massage en meditatie. De bio-energetische oefeningen hebben als doel het herstel van de natuurlijke energiestroom van het lichaam en van de levensenergie. Leer luisteren naar je licaam en krijg weer levensenergie

Bio-energetica Valkenswaard

Heb je vragen of wil je meer informatie, neem dan gerust contact met me op. In mijn praktijk in Valkenswaard kun je ook ’s avonds een afspraak maken. Als psychodynamisch therapeut ben ik in staat diverse therapievormen in te zetten om zo bij jou het beste resultaat te bereiken.

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, ACB-praktijk hanteert dan ook de holistische zienswijze

Coaching

Wil jij jouw (zakelijke) vaardigheden en kwaliteiten verder ontwikkelen en/of bij sturen?

Therapie

Wil jij weer tot je oorspronkelijke kern komen? Dit doel kan bereikt worden met psychodynamische therapie!

Trainingen

ACB-praktijk biedt trainingen en workshops voor zowel bedrijven als particulieren.

Heb je vragen of wil je meer informatie, neem dan gerust contact met me op. In mijn praktijk in Valkenswaard kun je ook ’s avonds een afspraak maken. Woon je bijvoorbeeld in Eersel, Bergeijk of Eindhoven, dan ben je ook van harte welkom.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.