Psychische hulp Valkenswaard

Als psychodynamisch therapeut kijk ik vanuit de verschillende invalshoeken naar jouw problematiek. Zo kan ik jou gericht helpen.

Psychodynamische therapie

Psychodynamische therapie kan helpen wanneer iemand last heeft van psychische klachten en daarbij steeds tegen dezelfde patronen aan blijft lopen.

Herken jij onderstaande klachten en wil jij daar verandering in brengen? Dan kan psychodynamische therapie jou helpen!

  • Angst
  • Relatieproblemen
  • Aanhoudende vermoeidheid
  • Onzekerheid
  • Spanning en stress
  • Stemmingswisselingen
  • Depressie
  • (Vage) lichamelijke klachten
  • Levensvragen: waar sta ik nu en waar wil ik heen

Kamp jij met een (of meerdere) van bovenstaande problemen of klachten en wil jij dat dit vermindert of helemaal verdwijnt? Met psychodynamische therapie kan ik jou helpen.

Het doel is het zichtbaar maken van verborgen gevoelens en gedachten om uiteindelijk psychische problemen beter te kunnen begrijpen en te verwerken waardoor lichaam en geest weer in balans komen. 

Bekijk de verschillende vormen van therapie bij ACB-Praktijk.

Wat is psychodynamische therapie?

Psychodynamische therapie valt onder de complementaire of alternatieve geneeswijze.
Tegenwoordig is er een groot aanbod van therapievormen, waardoor het als cliënt lastig voor je kan worden om een verantwoorde keuze te maken. Psychodynamische therapie is niet de zoveelste nieuwe therapievorm, maar een bewuste selectie van moderne therapievormen die complementair zijn en hun effectiviteit ruimschoots hebben bewezen. Het is een vorm van psychotherapie die gebruik maakt van verschillende technieken en mogelijkheden. Dit maakt het voor mij als therapeut mogelijk om heel precies aan te sluiten bij jou en je hulpvraag.

Wat bereik je met psychodynamische therapie?

Het doel van psychodynamische therapie is weer tot je oorspronkelijke kern komen. Los van alle overlevingsstrategieën die je gaande weg je leven bent gaan ontwikkelen. We gaan op zoek naar wat jou drijft, wat je onbewuste motieven zijn. Waar komt bepaald gedrag vandaan? Waar heeft het mee te maken? Hoe komt het dat je boos, bang of onzeker bent zonder precies te weten waar dergelijke gevoelens vandaan komen. Dit gaan we onderzoeken. Zo ontstaan inzichten en bewustwording. Hierdoor kan je oude patronen los laten en komen lichaam en geest weer in balans.

Wat is jou pad in het leven?

ACB-praktijk loopt een stukje mee op jouw pad

Wanneer therapie

Wil jij weten of psychodynamische therapie geschikt is voor jouw hulpvraag, klik dan op onderstaande button.

Vormen therapie

Wil jij meer informatie over een bepaalde vorm van therapie? Via onderstaande button kan je hier meer over lezen.

Heb je vragen of wil je meer informatie, neem dan gerust contact met me op. In mijn praktijk in Valkenswaard kun je ook ’s avonds een afspraak maken. Woon je bijvoorbeeld in Eersel, Bergeijk of Eindhoven, dan ben je ook van harte welkom.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.