Leef je leven ACB-praktijk Valkenswaard

Wat is psychodynamische therapie?

Psychodynamische therapie valt onder de complementaire of alternatieve geneeswijze.
Tegenwoordig is er een groot aanbod van therapievormen, waardoor het als cliënt lastig voor je kan worden om een verantwoorde keuze te maken. Psychodynamische therapie is niet de zoveelste nieuwe therapievorm, maar een bewuste selectie van moderne therapievormen die complementair zijn en hun effectiviteit ruimschoots hebben bewezen. Het is een vorm van psychotherapie die gebruik maakt van verschillende technieken en mogelijkheden. Dit maakt het voor mij als therapeut mogelijk om heel precies aan te sluiten bij jou en je hulpvraag.

Je vindt geen vrede door de omstandigheden van je leven te veranderen, maar door te beseffen wie je ten diepste bent
Eckhart Tolle

Hoe werkt psychodynamische therapie?

Psychodynamiek richt zich op datgene wat, zowel bewust als onbewust, in je geest speelt waardoor je jezelf wel of niet lekker in je vel voelt zitten. In de geest vindt een voortdurende uitwisseling plaats tussen gevoelens, gedachten en emoties. Deze processen kunnen een behoorlijke impact hebben op je welbevinden, soms zonder dat je je daarvan bewust bent. Door middel van het toepassen van verschillende therapievormen en technieken wordt er bijvoorbeeld gekeken naar het verleden, het familiesysteem, het kind in jouw de bijbehorende behoeftes. Het doel is het zichtbaar maken van verborgen gevoelens en gedachten om uiteindelijk psychische problemen beter te kunnen begrijpen en te verwerken waardoor lichaam en geest weer in balans komen. Als Psychodynamisch therapeut kijk ik dan ook vanuit deze verschillende invalshoeken naar jouw problematiek.

Wat bereik je met psychodynamische therapie?

Het doel van psychodynamische therapie is weer tot je oorspronkelijke kern komen. Los van alle overlevingsstrategieën die je gaande weg je leven bent gaan ontwikkelen. We gaan op zoek naar wat jou drijft, wat je onbewuste motieven zijn. Waar komt bepaald gedrag vandaan? Waar heeft het mee te maken? Hoe komt het dat je boos, bang of onzeker bent zonder precies te weten waar dergelijke gevoelens vandaan komen. Dit gaan we onderzoeken. Zo ontstaan inzichten en bewustwording. Hierdoor kan je oude patronen los laten en komen lichaam en geest weer in balans.

Wat is jou pad in het leven?

ACB-praktijk loopt een stukje mee op jouw pad

Wanneer therapie

Wil jij weten of psychodynamische therapie geschikt is voor jouw hulpvraag, klik dan op onderstaande button.

Vormen therapie

Wil jij meer informatie over een bepaalde vorm van therapie? Via onderstaande button kan je hier meer over lezen.