Wanneer psychodynamische therapie?

Soms is Coaching niet voldoende en zit de kern van het probleem op een diepere laag. Dan is psychodynamische therapie zeer geschikt. Psychodynamiek gaat ervan uit dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Er vindt een onophoudelijke uitwisseling plaats tussen onze gevoelens en gedachten die weer invloed hebben op ons lichaam. Een klein gedeelte van deze processen kunnen we in ons bewuste geheugen terugvinden en begrijpen, maar de meeste processen vinden in ons onderbewuste plaats. Met coaching kom je niet bij deze onderbewuste processen, met therapie wel. Hierdoor kunnen dieperliggende oorzaken opgelost worden of een plek krijgen.

Niet altijd is de reden waarom je graag wat ondersteuning wilt helder. Je kunt je soms gefrustreerd, ongelukkig, eenzaam, geïrriteerd, onvoldaan, afhankelijk of ongeliefd voelen zonder dat je weet waar het vandaan komt. En als je werkelijk durft te kijken in je eigen hart, ontmoet je pijn, wanhoop, boosheid, verdriet of eenzaamheid. Je bent het blije onbezorgde kind van vroeger geheel of gedeeltelijk verloren en je kunt de oorzaak ervan niet achterhalen.

Voorbeelden voor therapie

We maken tijdens ons leven constant allerlei veranderingen mee. Denk hierbij aan al onze lichamelijke veranderingen zoals puberteit, midlifecrisis, overgang en ouderdom. Maar ook de veranderingen die plaatsvinden in onze omgeving, in onze relaties en op ons werk. Het is lang niet altijd gemakkelijk om mee te bewegen met deze verschillende levensfases. Dan is het prettig als er iemand is die ondersteuning kan bieden.

Leef je leven ACB-praktijk Valkenswaard

ACB-praktijk is er voor iedereen die even wat psychische ondersteuning kan gebruiken

Coaching

Wil jij jouw (zakelijke) vaardigheden en kwaliteiten verder ontwikkelen en/of bij sturen?

Therapie

Wil jij weer tot je oorspronkelijke kern komen? Dit doel kan bereikt worden met psychodynamische therapie!

Trainingen

ACB-praktijk biedt trainingen en workshops voor zowel bedrijven als particulieren.